top of page
RADIALFLÄKTAR CENTRIFUGALFLÄKTAR LÅGTRYCK
(40-3400 PA)

EKB radialfläktar för lågtryck består av radialfläktar för olika användningsområden. Våra radialfläktar finns med direktdrift eller remdrift, enkelsugande eller dubbelsugande, med framåtböjda skovlar eller bakåtböjda skovlar, som centrifugalfläktar utan kåpa, för ren luft eller låg grad av stoft. EKB radialfläktar för lågtryck används för alla typer av generella ventilationssystem, för lufttillförsel till olika industriprocesser, i kylnings- och olika luftkonditioneringsinstallationer, i torkmaskiner eller specialtillämpningar som t.ex för höga temperaturer upp till +300°C eller för köksventilation +120°C. Förutom marknadens bredaste fläktsortiment erbjuder vi även ett brett utbud av olika kanalfläktar i olika materialutföranden såsom plast, plåt eller gjuten aluminium beroende på kundens önskemål. Många tillbehör finns som tillval t.ex. stosar, flänsar, galler, vibrationsdämpare och filter och även tillbehör för styrning av radialfläktar såsom varvtalsregulatorer, transformatorer, frekvensstyrning med mera.

RADIALFLÄKTAR FÖR MEDELTRYCK
(115-5700PA)

EKB radialfläktar för medeltryck består av radialfläktar för olika användningsområden som t.ex. pneumatiska transportsystem, svetsutsug, transport av spån, för gasbrännare, filtreringssystem, transport av gaser och övriga utsug för förorenad luft. Förutom marknadens bredaste fläktsortiment erbjuder vi även ett brett utbud av radiafläktar medeltryck i olika materialutföranden såsom plast, plåt eller gjuten aluminium efter kundens önskemål. Beroende på önskad drift och miljö har vi motorer av olika klassningar, fläkthjul med framåtböjda, raka eller bakåtböjda skovlar, samt fläktar för höga temperaturer upp till +250°C. Många tillbehör finns som tillval t.ex. stosar, flänsar, galler, vibrationsdämpare och filter och även tillbehör för styrning av radialfläktar såsom varvtalsregulatorer, transformatorer, frekvensstyrning med mera.

RADIALFLÄKTAR FÖR HÖGTRYCK
(FRÅN 2150-PA..

EKB radialfläktar för högtryck består av radialfläktar för olika användningsområden inom industrin där tillverkningsprocesser kräver luft i högt tryck som t.ex. pneumatiska transportsystem, lufttillförsel till system för gasbrännare eller filtreringssystem. Beroende på önskad drift och miljö har vi motorer av olika klassningar, raka eller bakåtböjda skovlar samt fläktar för höga temperaturer upp till +250°C eller gnistsäkra för explosiva miljöer. Våra högtrycksfläktar finns även i form av sidokanalfläktar/vakuumpumpar. Många tillbehör finns som tillval t.ex. stosar, flänsar, galler, vibrationsdämpare och filter, vissa kan förses med inspektionslucka, dränering och även tillbehör för styrning av radialfläktar såsom transformatorer, frekvensstyrning med mera.

Upp
ytterrotormotorsfläkt radiafläkt

 Enkelsugande radialfläkt med Fhjul och ytterrotormotor utan fläktkåpa. Lämpliga för ventilationsaggregat, frånlufts-värmepumpar, luftrenare m.m.

TE F-hjul

radialfläkt

GE är en serie Kompakta enkelsugande radialfläktar med ytterrotormotor och F-hjul. Reservdelsfläkt för utbyte i olika ventilationsaggregat.

GE

neoLINEO.png

 230V, IP X4 Ventilationsfläkt för  kanalmontage. Kompakt design, lättinstallerad och konstruerad för enkel inspektion och underhåll.

neoLINEO neoSILENT

kanalfäkt

CA-W är en radial utsugsfläkt för väggmontage och med kanalanslutning till cirkulär kanal/spirorör eller ventilationsslang.

CA WALL

radialfläkt CB_1.jpg

 230V eller 400 V, IP54-IP55. Radialfläkt med lågt tryck. Direktdriven motor med F-hjul.

CB

radialfläkt alu CMP_AL_1.jpg

Specialfläkt för pannrum i samband med naturgas i enlighet med standard UNE-60601.

Alternativ: BOXfläkt CJMP-AL

CMP-AL Alu

utsugsflakt ugn SDBP-M_INOX.png

Radialfläkt för utsug ifrån bageriugnar och ytbehandling. Max +80°C och både fläkthölje och fläkthjul i rostfritt stål. Anslutning mot Ø160mm. 

SDBP/M INOX +80°C

boxfläkt KVR.png

Kanalfläkt med inspektionslucka anpassad för montage i rektangulära ventilationskanaler. Med bakåtböjda skovlar B-hjul och reglerbara.

Alternativ: EC-motor KVR-EC 

Alternativ: Ljuddämpad KVRI

KVR box

mer info >
storköksfläkt köksfläkt MPS.png

Boxfläkt MPS är speciellt utvecklad för att klara krävande driftförhållanden vid utsug ifrån kök. Motorn, 1~230V, är separerad ifrån luftströmmen. 

MPS  +120°C

kammarflakt Plug-in remdriven Klein.jpg

Direktdrivna eller remdrivna kammarfläktar i olika material, ATEX(endast direktdrift) eller högtemperatur +700°C. Möjlighet för B-hjul upp till 2000mm. 

Kammarfläkt Plug-In

radialfläkt Bhjul ytterrotormotor

 Enkelsugande radialfläkt med Bhjul och ytterrotormotor utan fläktkåpa. Lämpliga för ventilationsaggregat, takfläktar, kanal-fläktar m.m.

RE B-hjul

RS.png

230V, IP X4 För till- eller frånluftsventilation med kanalanslutning på båda sidor. Fläkthus i galvaniserad stålplåt och fläkthjul med bakåtböjda skovlar(Bhjul).

Alternativ: EC

RS

neoLINEO.png

 Ventilationsfläkt med EC-motor 230V för  kanalmontage. Kompakt design, lättinstallerad och konstruerad för enkel inspektion och underhåll.

neoLINEO EC

radialfläkt kanalfläkt ENG DNG

 IP 44-54  för inbyggnad i vent.produkter, pannor, eller för industriellt bruk. Används för transport av rena medium. Lämplig för applikationer med lågt tryckmotstånd.

Alternativ: ATEX EX

Alternativ: dubbelsugande -D

Alternativ: +200°C högtempTS

ENG & DNG

radialfläkt lågtryck CMP_1.jpg

 IP54-55 För inbyggnad i vent.produkter eller för industriellt bruk. Används för transport av rena medium. Lämplig för applikationer med lågt tryckmotstånd.

Alternativ: ATEX EX CMP-EX

Alternativ: AC IE3

Alternativ: remdrift CMP-X 

Alternativ: rostfritt INOX CMPI

CMP

radialfläkt rostfri AISI304 CMPI.jpg

Specialfläkt i rostfritt, 304. Finns att få i en mängd olika utföranden.

CMPI rostfri AISI-304

radialfläkt ugn SDECB_0.png

Radialfläkt för utsug ifrån bageriugnar och ytbehandling. Max +80°C och både fläkthölje och fläkthjul i  stålplåt. 

SDECB/O +80°C

ljudisolerad kanalfläkt KVRI.png

Isolerad rektangulär kanalfläkt. Spänningsreglerbar motor. IP44.

Alternativ: EC-motor KVRI-EC

KVRI ljudisolerad box

mer info >
boxfläkt kanalfläkt MPX.png

Köksfläkt för max +80°C med motorn utanför luftströmmen. Spänningsreglerbar. 

MPX  +80°C

mer info >
fläkthjul special heavy duty Klein.jpg

Fläkthjul för individuell produktion eller i små serier. Fläkthjul för såväl låg-medel-högtryck, material i aluminium, stålplåt, rostfritt 304/316. Specialfläkthjul upp till max 1500mm. Kontakta oss för mer info.

Fläkthjul Radialhjul

kanalfläkt CA

230V. För till- eller frånluftsventilation med kanalanslutning på båda sidor.

CA

kanalflakt TUB_1.jpg

TUB är en in-line fläkt med avtagbart hölje i kompakt utförande och designad för att arbeta integrerad i skorstensrör för temperaturer upp till +250°C. 

TUB +250°C

radialfläkt DC fan_gng.GIF

Likströmsfläkt för exempelvis bilar, bussar, arbetsfordon, båtar m.m. 12Vdc eller 24Vdc

GNG DC likström

Radialfläkt remdriven CMP_X_1_vA (1).

Remdriven fläkt komplett med motor och väl skyddad transmission/drivlina. Avsedd för transport av rena medium. Lämplig för applikationer med lågt tryckmotstånd.

CMP-X remdrift

Materialtransportsfläkt radialfläkt CMTS.jpg

Radialfläkt för materialtransport eller utsug av sot/damm. Fläkthjul med raka skovlar och kan arbeta med medietemp. upp till +120°C. Små storlekar. 

Alternativ: +250°C högtemp

CMTS materialtransport

radialfläkt SDECB_MGC.png

Radialfläkt för luftcirkulation max. 300 ºC, i bageriugnar och ytbehandling.  Anslutning Ø250mm. 

SDECB/MGC +300°C

boxfläkt radial MPC.png

Boxfläktserie MPC finns i flera olika utföranden. Boxfläkt MPC är väldigt flexibel i sin konstruktion med valbara utloppsriktningar. Lämplig för placering utomhus med olika tillbehör. 

MPC serien:

MPC med 90°luftström och max+80°C

MPC..T med 90°luftström och max+120°C

MPC..TI med 180°(rak) luftström och max+120°C

MPC  box

flakt PLUG-IN Klein.jpg

Direktdrivna eller remdrivna kammarfläktar i olika material, ATEX(endast direktdrift) eller högtemperatur +700°C. Möjlighet för B-hjul upp till 2000mm. 

Kammarfläkt Plug-In

hetluftsfläkt ugnsfläkt CMPH.jpg

Cirkulationsfläkt lämplig för ugnar och värmeskåp där man eftersträvar cirkulation på invändig luft i ett slutet utrymme. Max +250°C på mediet. 

CMPH +250°C

CMSH_1.jpg

Cirkulationsfläkt med B-hjul för max +250°C på mediet. 

CMSH

plug-infläkt hetluftsfläkt DEG-25-90_HLS70.png

Plug-in fläkt för cirkulation. 

DEG  Plug-in

remdriven cirkulationsfläkt hetluft CMRH_1.jpg

Komplett remdriven cirkulationsfläkt med motor och remdrift enligt standard ISO-13857. Horisontellt montage med värmesköld på 150mm. +300°C som standard, kan fås med upp till +400°C på mediet på förfrågan.

CMRH remdrift

heavy_duty.gif
radialfläkt medeltryck CMA_1.jpg

230V, 400 V, IP 55 Direktdriven radialfläkt CMA med gjutet fläkthus i aluminium.

Alternativ: ATEX EX CMA-ATEX

Alternativ: AC IE3 CMA-EW EC

Alternativ: materialtransport CMAT

CMA

direktdriven radialfläkt kemi CMRG.jpg

400V, IP55 CMRG är en robust enkelsugande direktdriven radialfläkt för kemisk industri, aggressiv miljö eller marin/Off-Shore miljö. Korrosivitetsklass C5M.

CMRG

radialfläkt korrosiva gaser CPV_1.jpg

400 V, IP 55, Radialfläkt i plast(PP) för utsug av korrosiva gaser och viss fuktbemängd luft.

Alternativ: ATEX EX CPV-ATEX

CPV korrosiva gaser

radialfläkt materialtransportsfläkt CMT_1.jpg

400 V, IP 55, Radialfläkt medeltryck med raka skovlar för materialtransport.

Alternativ: låga flöden CMTS

CMT materialtransport

radialfläkt EMV.png

230V, 400 V, IP 55 Radialfläkt medeltryck med F-hjul eller B-hjul (DMVL).

EMV DMV DMVL

radialfläkt heavy duty CMRS.jpg

 Radialfläkt för utsug av ren eller lätt dammig luft med max +120°C på mediet, Bhjul med delvis självrensande skovlar.

Alternativ: Remdrift CMRS-X

CMRS

radialfläkt sprutlackeringsbox CBP_1.jpg

400V, IP 55, Radialfläkt för bl.a. sprutlackeringsbox med självrensande skovlar och inspektionslucka

CBP 

radialfläkt materialtransportsfläkt CMAT_1 (1).jpg

400 V, IP 55, Radialfläkt med raka skovlar för luftburen materialtransport av lätt toftbemängd luft och mindre lättare solida material

CMAT materialtransp.

radialfläkt Bhjul CMR_1.jpg

 Radialfläkt för utsug av ren eller lätt dammig luft, Bhjul med delvis självrensande skovlar.

Alternativ: ATEX EX CMR-ATEX

Alternativ: AC IE3 CMR-EW

Alternativ: Brandgas F400 TCR

Alternativ: HeavyDuty CMRS

Alternativ: kemisk/aggresiv/marin Off-Shore

CMR

remdriven radialfläkt heavy duty CMRS-X.jpg

 Remdriven radialfläkt för utsug av ren eller lätt dammig luft, anpassad för industriellt bruk. Komplett med motor och väl inkapslad remdrift. Fläkthjul Bhjul med delvis självrensande skovlar. 

CMRS-X remdrift

radialfläkt sprutlackeringsbox CBPC_1 (1).jpg

400V, IP 55, Radialfläkt för bl.a. sprutlackeringsbox med självrensande skovlar. CBPC används med fördel där man önskar rak luftström.

CBPC

heavy_duty.gif
heavy_duty.gif
radialfläkt högtrycksfläkt CAM.jpg

400 V, IP 55 Direktdriven radialfläkt CAM med fläkthus i stålplåt och fläkthjul i gjuten aluminium. Motorer från 1,5kW upp till 30kW.

CAM

radialfläkt högtryck CA_1.jpg

230, 400 V, IP55 Direktdriven högtrycksfläkt CA med gjutet fläkthus och fläkthjul i aluminium. För upp till max. medietemperatur på +120°C vid kontinuerlig drift. Luftmängder från 280m³/h och tryck upp till 11000Pa.

Alternativ: ATEX EX CA-ATEX

CA

radialfläkt remdriven heavy duty CASB-X.jpg

Remdriven radialfläkt som levereras komplett med motor och väl inkapslad remdrift.Motoreffekt från 0,75kW upp till 200kW.

 

 

 

CASB-X remdrift

radialfläkt punktutsugsfläkt WPA-E-N.png

230V, 400V, IP54. WP-E och FA är en serie medeltrycksfläktar för verkstäder, garage och övriga lokaler där det finns behov för utsug av bilavgaser eller svetsrök m.m. Endast för inomhusmontage.

WPA-E-N

radialfläkt högtrycksfläkt CAS_1.jpg

400 V, IP55 Direktdriven radialfläkt. Motorer från 0,25kW upp till 90kW.

CAS-S har påbyggd ljuddämpare med inställbart flöde på inloppet.

Alternativ: ATEX EX CAS-ATEX

Alternativ: EC CAS-L-EW

Alternativ: materialtransport CAST

CAS

radialfläkt heavy duty CAB.jpg

400V, IP55. Direktdriven robust radialfläkt som lämpar sig för applikationer med högt tryck-motstånd. För såväl ren som dammig luft och även för granulatpartiklar. Luftmängder från 1800m³/h och tryck upp till 17000Pa.

CAB

sidokanalsfläkt vakuumpump HB 2710.jpg

1fas 230V, 3fas 400V, 50Hz,  IP 55 Direktdrivna sidokanalfläktar för oljefri- och pulsationsfri transport av luft och icke aggresiva- eller explosiva gaser. Komplett enhet klar att installera som vakuumpump eller tryckande fläkt. Sidokanal-fläktar från 0,2 - 25kW.

Tillbehör

Exempelskiss

Styrskåp

HB2 sidokanalfläktar

utsugsarm ERGO_LUX_-_extraction_arms.png

Utsugsarm ERGO-LUX är lättmanövrerad och stabil i hängande eller stående version för montage mot vägg eller pelare.  

ERGO-LUX

radialfläkt högtryck materialtransport CAST_1.jpg

400 V, IP 55, Direktdriven radialfläkt för luftburen materialtransport av stoftbemängd luft och solida material.

CAST materialtransport

radialfläkt heavy duty CASB.jpg

400V, IP55. Direktdriven robust radialfläkt med fläkthus och fläkthjul i stålplåt. För såväl ren som dammig luft och även för granulatpartiklar.

Luftmängder från 4000m³/h och tryck upp till 7000Pa.

Alternativ: remdriven CASB-X

CASB

sidokanalsfläkt högtryck HB 4630.jpg

Direktdrivna sidokanalfläktar.. HB4 serien har till skillnad från HB2, en uppbyggnad med smalare fläkthjul och snävare invändiga toleranser som gör att dessa bygger ett mycket högt tryck resp. vakuum men har relativt låga luftflöden.

Tillbehör

Exempelskiss

Styrskåp

HB4 sidokanalfläktar

punktutsugsarm TELERGO.png

Utsugsarm som lämpar sig för små utrymmen där det är ont om plats. 

TELERGO

heavy_duty.gif
heavy_duty.gif
heavy_duty.gif
heavy_duty.gif
radialfläkt portabel svetsutsug DF S.jpg

230V, 400 V, DF/S är en portabel radialfläkt för evakuering av förorenad och dammig luft, utsug av avgaser eller som tilluftsfläkt vid arbete i gropar/cisterner.

DF/S

radialfläkt portabel fläkt WPA-P-N.png

230V, 400 V, IP54. portabla radialfläktar för evakuering av förorenad luft, utsug av avgaser eller som tilluftsfläkt vid arbete i gropar/cisterner. Perfekta då en snabb tillfällig lösning av ventilationen önskas. 

Alternativ: ATEX EX WPA-P-Ex

WPA-P

radialfläkt materialtransportsfläkt FAST-P_-_portable_fans.png

Portabel fläkt FAST -P för evakuering av förorenad/dammig luft ifrån tillverkningsprocess av papper/trä/läder/tyg och plastindustri. Direktdriven motor med motorskydds-brytare, 1f 230V. Skyddsklass IP54.

FAST-P

radialfläkt PORT.jpg

kontakta oss för mer info

PORT

mer info >
DUBBELSUGANDE RADIALFLÄKTAR

EKB radialfläktar med dubbla inlopp för låga tryckfall. Finns med direktdriven motor i luftströmmen, med remdrift, finns inbyggd i ljuddämpande box., med eller utan filtertillval. Kort sagt så finns våra dubbelsugande fläktar i många olika versioner. Här nedan visar vi på en del av alla fläktvarianter som finns och kontakta oss gärna om ni inte finner det ni söker här.

dubbelsugande radialfläkt Doppelventilator_g.jpg

ENG/DNG-D

Dubbelsugande radialfläkt för inbyggnad. Finns för 230Vac eller 400Vac. IP54

remdriven dubbelsugande radialfläkt CBXT_1.jpg

CBXT med motor

Remdriven radialfläkt med dubbelt inlopp komplett med motor och transmission.  För transport av ren luft och icke aggressiva gaser och ångor. Fläkthjul med framåtböjda lameller, F-hjul.

Alternativ: förstärkt ramverk CBXC

Alternativ: extra förstärkt CBXR

Alternativ:

komplett med motor & transmission CBXT  

boxfläkt radialfläkt CJDXR.jpg

CJDXR  ljudisolerad box

Komplett remdriven dubbelsugande radialfläkt med bakåtböjda skovlar. Inbyggd i isolerad box. 

dubbelsugande radialfläkt CBD_1.jpg

CBD

CBD är en effektiv kompakt dubbelsugande direktdriven radialfläkt.

Alternativ: med utloppsfläns CBD/B

Alternativ: 3-hastighetsmotor CBD-3V

dubbelsugande remdriven radialfläkt CDXR.jpg

CDXR remdriven

Remdriven radialfläkt med dubbelt inlopp. Bakåtböjda skovlar i fläkthjul för system med medelhögt tryck där låg ljudnivå är avgörande. Stabil konstruktion.

Alternativ:

komplett med motor & transmission CDXRT

Alternativ: boxfläkt komplett CJDXR

radialfläkt dubbel CBXC_1.jpg

CBX  remdriven

Används främst för industriventilation och inbyggnad i anläggningar för transport av ren luft och icke aggressiva gaser och ångor. Fläkthjul med framåtböjda lameller, F-hjul.

Alternativ: förstärkt ramverk CBXC

Alternativ: extra förstärkt CBXR

Alternativ:

komplett med motor & transmission CBXT  

CDXRT_1.jpg

CDXRT med motor

Komplett remdriven dubbelsugande radialfläkt med bakåtböjda skovlar. 

TVÄRSTRÖMSFLÄKTAR
tvärströmsfläkt tangential fan_tahalv.jpg

Q6/TGA

Direktdrivna tvärströmsfläktar med låg ljudnivå för inbyggnad i t.ex. torkskåp och kaminer och för att skapa luftridåer.

remdriven tvärströmsfläkt tangential-fans_t-125-200.jpg

TW

Remdrivna tvärströmsfläktar för bland annat process- och livsmedelsindustrin. Remdrift V, ensidig axel.

Fläkthjul med diameter 150 och 200mm.

Längd/bredd på hjulet från 400mm och upp till 1264mm beroende på modell.

tvärströmsfläkt tangentialfläkt fan_TA-principskiss-90gr.gif

TAR/TAL

 Direktdrivna tvärströmsfläktar med laminärt flöde (90°)och lämpliga för luftridåer, ugnar, förpackningsindustrin, livsmedelsindustrin m.m.  Robust motor. Finns även för 115V 60Hz och motor för 24Vdc. TAh-serien har ett värmeelement på 1,5kW.

Fläkthjul med diameter 60 och 90mm.

bild ltg 2 applikation.jpg

exempel

exempel på applikation med tvärströmsfläkt

mer info >
tangentialfläkt fan_GA-principskiss-180gr.gif

GA  laminär

Direktdrivna tvärströmsfläktar med laminärt flöde (180°) och lämpliga för bagerier, torksystem, industriugnar, förpackningsindustrin m.m. Hög korrosions-beständighet. Fläkthjul med diameter 90mm.

Längd/bredd på hjulet från 397mm och upp till 1027mm beroende på modell.

bild ltg.jpg

exempel

exempel på applikation med tvärströmsfläkt

mer info >
klein fordonsindustri tåg
klein dryckesindustrin
klein vindkraft
klein fartyg varvsindustrin
RADIALFLÄKTAR CENTRIFUGALFLÄKTAR LÅGTRYCK
(40-3400 PA)

EKB radialfläktar för lågtryck består av radialfläktar för olika användningsområden. Våra radialfläktar finns med direktdrift eller remdrift, enkelsugande eller dubbelsugande, med framåtböjda skovlar eller bakåtböjda skovlar, som centrifugalfläktar utan kåpa, för ren luft eller låg grad av stoft. EKB radialfläktar för lågtryck används för alla typer av generella ventilationssystem, för lufttillförsel till olika industriprocesser, i kylnings- och olika luftkonditioneringsinstallationer, i torkmaskiner eller specialtillämpningar som t.ex för höga temperaturer upp till +300°C eller för köksventilation +120°C. Förutom marknadens bredaste fläktsortiment erbjuder vi även ett brett utbud av olika kanalfläktar i olika materialutföranden såsom plast, plåt eller gjuten aluminium beroende på kundens önskemål. Många tillbehör finns som tillval t.ex. stosar, flänsar, galler, vibrationsdämpare och filter och även tillbehör för styrning av radialfläktar såsom varvtalsregulatorer, transformatorer, frekvensstyrning med mera.

RADIALFLÄKTAR FÖR MEDELTRYCK
(115-5700PA)

EKB radialfläktar för medeltryck består av radialfläktar för olika användningsområden som t.ex. pneumatiska transportsystem, svetsutsug, transport av spån, för gasbrännare, filtreringssystem, transport av gaser och övriga utsug för förorenad luft. Förutom marknadens bredaste fläktsortiment erbjuder vi även ett brett utbud av radiafläktar medeltryck i olika materialutföranden såsom plast, plåt eller gjuten aluminium efter kundens önskemål. Beroende på önskad drift och miljö har vi motorer av olika klassningar, fläkthjul med framåtböjda, raka eller bakåtböjda skovlar, samt fläktar för höga temperaturer upp till +250°C. Många tillbehör finns som tillval t.ex. stosar, flänsar, galler, vibrationsdämpare och filter och även tillbehör för styrning av radialfläktar såsom varvtalsregulatorer, transformatorer, frekvensstyrning med mera.

RADIALFLÄKTAR FÖR HÖGTRYCK
(FRÅN 2150-PA..

EKB radialfläktar för högtryck består av radialfläktar för olika användningsområden inom industrin där tillverkningsprocesser kräver luft i högt tryck som t.ex. pneumatiska transportsystem, lufttillförsel till system för gasbrännare eller filtreringssystem. Beroende på önskad drift och miljö har vi motorer av olika klassningar, raka eller bakåtböjda skovlar samt fläktar för höga temperaturer upp till +250°C eller gnistsäkra för explosiva miljöer. Våra högtrycksfläktar finns även i form av sidokanalfläktar/vakuumpumpar. Många tillbehör finns som tillval t.ex. stosar, flänsar, galler, vibrationsdämpare och filter, vissa kan förses med inspektionslucka, dränering och även tillbehör för styrning av radialfläktar såsom transformatorer, frekvensstyrning med mera.

bottom of page